- Almo Čatlak
- 65 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s kupusom i lukom iz pećnice. – kupus (bijeli, svježi), bakalar (u filetima), luk (ljubičastog), maslac, bijelo vino (suhog), sol i papar ((svježe mljeveni)), Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući. ; Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Prastanovnici europskog obalnog područja su još u prethistorijskom dobu upotrebljavali kupus u svojoj prehrani, a kad se počeo konzumirati bakalar i luk ne znamo, ali znamo da sve to, a pripremljeno na ovaj način, daje jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s kupusom i lukom iz pećnice. – kupus (bijeli, svježi), bakalar (u filetima), luk (ljubičastog), maslac, bijelo vino (suhog), sol i papar ((svježe mljeveni)), Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući. ; Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s kupusom i lukom iz pećnice.
Prastanovnici europskog obalnog područja su još u prethistorijskom dobu upotrebljavali kupus u svojoj prehrani, a kad se počeo konzumirati bakalar i luk ne znamo, ali znamo da sve to, a pripremljeno na ovaj način, daje jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo. Dobar tek!
Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s kupusom i lukom iz pećnice. - kupus (bijeli, svježi), bakalar (u filetima), luk (ljubičastog), maslac, bijelo vino (suhog), sol i papar ((svježe mljeveni)), Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući. ; Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.
- U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.
- Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:65minuta |
|